EK actie! Ontvang bij elke aankoop op Total Bite een gratis EK-armbandje!

Haaruitval bij honden

Honden met vacht verharen, dat is een feit. De ene hond verhaart echter meer dan de andere. Haaruitval bij honden is dan ook een veel gehoorde klacht onder de hondeneigenaren. Dit is alleen niet altijd terecht. Je weet pas of je hond meer haaruitval dan anders heeft wanneer je onderscheid maakt tussen de normale verhaarperiodes en abnormale momenten en hoeveelheden van haaruitval. Het verlies van de vacht tijdens de ruiperiode kan dusdanig erg zijn dat het lijkt alsof je hond erg veel haaruitval heeft en er misschien wel wat anders aan de hand is, maar dit hoeft niet. Over het algemeen zullen honden tegenwoordig het hele jaar door verharen. Daar waar ze eerder 2 keer per jaar een ruiperiode hadden om van zomer- naar wintervacht te wisselen en andersom, is dat vandaag de dag niet meer nodig. De meeste honden leven binnen bij ons in huis waar de temperatuur gedurende het hele jaar gelijk wordt gehouden. Bij sommige honden merk je nog wel dat ze in het voor- of najaar ineens wat meer verharen dan gedurende de rest van het jaar, maar extreme haaruitval vanwege de rui komt haast niet meer voor. 

Merk je dat jouw hond wel extreme haaruitval heeft en er misschien zelfs kaal van wordt? Dan zal dit in de meeste gevallen een gevolg van een onderliggende klacht zijn. Haaruitval als gevolg van gezondheidsproblemen kan onder andere veroorzaakt worden door een allergie, parasieten, hormonale veranderingen, schimmel of genetische problemen. Gedrag zoals angst of stress kan er ook voor zorgen dat je hond ineens meer haaruitval dan anders heeft. Hierbij gaat het vaak om momenten zoals tijdens het bezoek aan de dierenarts, tijdens vuurwerk of veranderingen in de leefomgeving. Het is belangrijk om eerst de oorzaak van de haaruitval uit te zoeken om vervolgens de juiste stappen te kunnen nemen om het probleem aan te pakken. Door goede kwalitatieve premium hondenvoeding te geven zal het verharen ook verminderen en je hond een gezondere vacht krijgen. Een tekort aan vitaminen en omega vetzuren in de voeding van je hond kan de haaruitval verergeren. Zowel de Total Bite special ‘fish & rice’ en de Total Bite Fresh ‘salmon’, zijn uitermate geschikt voor honden met haaruitval. De voeding is speciaal samengesteld om de vachtcondities van je hond optimaal te ondersteunen.
 

Total Bite

Voedingsadvies

0800 - 868252483
Geeft doorgaans antwoord binnen een uur.

Ons Voorstel

Deze Total Bite producten sluiten perfect aan bij de bijzonderheid van jouw huisdier.
externalId=totalbite-problem-detail-3.1.3&filter[active]=1&filter[category]=Hond

Ook als je maatje net iets anders is,

vind je bij ons de juiste voeding.

Een optimale conditie is de basis voor een goede algehele gezondheid. Wanneer jouw huisdier gezondheidsproblemen ondervindt kunnen er specifieke voedingsbehoeften ontstaan om deze optimale conditie te kunnen behouden. Wat maakt jouw huisdier zo bijzonder? Maak een keuze en vind de Total Bite producten die speciaal zijn afgestemd op de specifieke behoefte jouw hond, kat, konijn of cavia.