EK actie! Ontvang bij elke aankoop op Total Bite een gratis EK-armbandje!

Vachtproblemen bij honden

Vachtproblemen bij de hond kunnen erg vervelend zijn. Je hond kan er veel last van krijgen en het achterhalen van de oorzaak is meestal nog best lastig. Vachtproblemen worden vaak ook pas ontdekt op het moment dat de hond ongemakken ervaart of wanneer er kale of aangedane plekken zichtbaar worden. Over het algemeen zijn vachtproblemen bij de hond te herkennen aan klachten zoals haaruitval, doffe vacht, vette vacht, schilfers in de vacht en veel krabben en bijten door de jeuk. Vachtproblemen gaan vaak gepaard met huidproblemen of zijn zelfs een gevolg van huidproblemen. Naast aan de vacht van de hond kun je dan aan de huid zelf soms ook duidelijke veranderingen zien. Bij honden met een korte vacht zal dit eerder opvallen dan bij honden met een lange vacht. Verkleuring van de vacht of huid, roodheid, bultjes, wondjes en korstjes kunnen allemaal tekenen van huid- en vachtproblemen bij je hond zijn. 

Om de juiste behandeling te kunnen starten zul je moeten achterhalen waar de vachtproblemen door veroorzaakt worden. Veel voorkomende oorzaken zijn een voedselallergie of -intolerantie, parasieten zoals vlooien, teken of bepaalde mijten (vaak gecombineerd met een allergie voor deze parasieten), atopie (atopische dermatitis), hormonale invloed of een schimmelinfectie. Wanneer jouw hond vachtproblemen heeft is het belangrijk om samen met de dierenarts de behandeling te bepalen. Overstappen naar een andere voeding kan hierbij nodig zijn. Zowel de Total Bite Specials ‘lamb & rice’ en ‘fish & rice’, als ook de Total Bite Fresh ‘lamb’ en Fresh ‘salmon’ kunnen wij aanbevelen voor honden met vachtproblemen. Deze premium hondenvoeding is uitermate geschikt als dagelijkse voeding voor honden met vachtproblemen. De voeding is speciaal samengesteld om de huid en vacht van je hond in gezonde conditie te houden. 
 

Total Bite

Voedingsadvies

0800 - 868252483
Geeft doorgaans antwoord binnen een uur.

Ons Voorstel

Deze Total Bite producten sluiten perfect aan bij de bijzonderheid van jouw huisdier.
externalId=totalbite-problem-detail-3.1.3&filter[active]=1&filter[category]=Hond

Ook als je maatje net iets anders is,

vind je bij ons de juiste voeding.

Een optimale conditie is de basis voor een goede algehele gezondheid. Wanneer jouw huisdier gezondheidsproblemen ondervindt kunnen er specifieke voedingsbehoeften ontstaan om deze optimale conditie te kunnen behouden. Wat maakt jouw huisdier zo bijzonder? Maak een keuze en vind de Total Bite producten die speciaal zijn afgestemd op de specifieke behoefte jouw hond, kat, konijn of cavia.