EK actie! Ontvang bij elke aankoop op Total Bite een gratis EK-armbandje!

Weinig lichaamsbeweging bij honden

Honden die te weinig lichaamsbeweging krijgen lopen risico te zwaar te worden. Honden die te zwaar zijn hebben weer een grote kans op gezondheidsproblemen. Gewichtstoename wordt voornamelijk veroorzaakt door te veel eten in combinatie met weinig beweging, waardoor er een snelle toename van lichaamsvet zal zijn. Het lichaam van de hond slaat vet op als er meer calorieën worden geconsumeerd dan verbruikt. Er kunnen natuurlijk veel verschillende redenen zijn waarom je hond weinig lichaamsbeweging krijgt. De leeftijd van de hond kan van invloed zijn, maar ook blessures of ziektes, of wellicht rasspecifieke eigenschappen van de hond kunnen hier meer invloed op hebben. Probeer in alle gevallen je hond wel de beweging te bieden die het nodig heeft om gezond te blijven. Kies bewust welke beweging jij je hond aanbiedt. Ga bijvoorbeeld niet fietsen of rennen maar kies voor de minder belastende activiteiten zoals zwemmen of hydrotherapie.

Wanneer jouw hond weinig lichaamsbeweging krijgt en er geen mogelijkheid is om meer lichaamsbeweging te bieden, is het belangrijk om hierin rekening te houden met de voeding die je geeft. De spijsvertering kan minder goed gaan werken en de stofwisseling van je hond wordt trager. Een hond met een dalend energieniveau en weinig lichaamsbeweging, heeft een lagere voedingsbehoefte. Eten verteert langzamer en voedingstoffen worden minder snel opgenomen door het lichaam. Dit vergroot de kans op overgewicht. Het is dan verstandig om over te stappen naar een light hondenvoeding. Total Bite Light/Senior is speciaal voor honden met een verminderde energiebehoefte en/of overgewicht. Deze premium voeding draagt tevens bij aan behoud van gezonde gewrichten, kraakbeen en botten. 
 

Total Bite

Voedingsadvies

0800 - 868252483
Geeft doorgaans antwoord binnen een uur.

Ons Voorstel

Deze Total Bite producten sluiten perfect aan bij de bijzonderheid van jouw huisdier.
externalId=totalbite-problem-detail-3.1.3&filter[active]=1&filter[category]=Hond

Ook als je maatje net iets anders is,

vind je bij ons de juiste voeding.

Een optimale conditie is de basis voor een goede algehele gezondheid. Wanneer jouw huisdier gezondheidsproblemen ondervindt kunnen er specifieke voedingsbehoeften ontstaan om deze optimale conditie te kunnen behouden. Wat maakt jouw huisdier zo bijzonder? Maak een keuze en vind de Total Bite producten die speciaal zijn afgestemd op de specifieke behoefte jouw hond, kat, konijn of cavia.