EK actie! Ontvang bij elke aankoop op Total Bite een gratis EK-armbandje!

Spierklachten bij honden

De spieren van een hond zijn een essentieel onderdeel van het bewegingsapparaat. Honden hebben voldoende beweging nodig om gezond en vitaal te blijven. Bij te weinig beweging kunnen de spieren van je hond gaan verslappen en de conditie achteruit gaan. Oudere honden en ook de grotere hondenrassen krijgen over het algemeen dan ook het vaakst last van problemen met de spieren. Bij honden met overgewicht worden de spieren ook overmatig belast. Naast dagelijkse beweging en, indien nodig, extra trainingen om de spieren sterk te houden, is een goede verantwoording voeding net zo belangrijk. Voeding die bijdraagt aan een gezonde spierconditie is over het algemeen rijk aan eiwitten en vetten en bevat wat minder koolhydraten. Eiwitten en vetten zijn onmisbaar in de voeding en belangrijk bij de opbouw en het onderhoud van de spieren. Ook bij het herstel na inspanning. Belangrijk is dat het eiwit essentiële aminozuren bevat. 

Door je hond hier extra in te voorzien stimuleer je de groei van spiervezels en zorg je ervoor dat er meer energie vrij zal komen in de spiercellen. Dit is noodzakelijk voor het optimaal functioneren van de spieren van een hond. Door daarnaast op de juiste manier in de juiste hoeveelheid met je hond te bewegen zorg je ervoor dat de spieren goed getraind en ontwikkeld zullen zijn. Dit hebben ze nodig om het skelet van je hond te ondersteunen tijdens de dagelijkse bewegingen. Een goede balans tussen voeding, beweging en rust zal de spieren van je hond zoveel mogelijk in optimale conditie weten te houden. De Total Bite special ‘fish & rice’, de Total Bite Fresh ‘salmon’, maar ook de Total Bite Light/Senior zijn uitermate geschikt om jouw hond in deze dagelijkse voedingsbehoefte te voorzien en de spieren van je hond gezond te houden. 
 

Total Bite

Voedingsadvies

0800 - 868252483
Geeft doorgaans antwoord binnen een uur.

Ons Voorstel

Deze Total Bite producten sluiten perfect aan bij de bijzonderheid van jouw huisdier.
externalId=totalbite-problem-detail-3.1.3&filter[active]=1&filter[category]=Hond

Ook als je maatje net iets anders is,

vind je bij ons de juiste voeding.

Een optimale conditie is de basis voor een goede algehele gezondheid. Wanneer jouw huisdier gezondheidsproblemen ondervindt kunnen er specifieke voedingsbehoeften ontstaan om deze optimale conditie te kunnen behouden. Wat maakt jouw huisdier zo bijzonder? Maak een keuze en vind de Total Bite producten die speciaal zijn afgestemd op de specifieke behoefte jouw hond, kat, konijn of cavia.