EK actie! Ontvang bij elke aankoop op Total Bite een gratis EK-armbandje!

Braken bij honden

Braken (of overgeven) komt erg vaak voor bij honden. De meeste honden zijn wel eens misselijk en in veel gevallen gaat dit gepaard met overgeven. Honden braken al bij het te snel leeg eten van de voerbak. Kort na het eten ligt dan de complete maaginhoud op de grond. Braken vanwege ochtendmisselijkheid door een lege maag komt ook erg vaak voor. Bij het overgeven met een lege maag zie je meestal alleen wat waterig gekleurd slijm bestaande uit maagsappen en gal. Daarnaast zijn er nog vele oorzaken meer waardoor een hond zou kunnen braken. De meest voorkomende oorzaken zijn een virus, een bacterie, vergiftiging, voedselbederf of verandering van dieet. Braken kan ook veroorzaakt worden door wagenziekte, voedselovergevoeligheid of een maagkanteling. Wanneer het overgeven bij slechts een enkele keer blijft is er vaak niet zoveel aan de hand. Zodra je hond meerdere keren overgeeft of wanneer er bloed bij het braaksel zit, kan er meer aan de hand zijn en is het verstandig om dit te laten onderzoeken. 

Het braken bij honden gaat vaak gepaard met andere klachten. Voorbeelden hiervan zijn trager eten, minder eten, niet willen eten, smakken en kwijlen, veel slikken of boeren laten en, de meeste honden krijgen daarnaast de drang om buiten gras te gaan eten. Iedere hond braakt wel eens, maar bij de meeste honden blijft dit slechts bij een enkele keer gedurende het hele hondenleven. Honden die vaker last hebben van braken en bijkomende klachten, maar waar geen acute ernstige oorzaken gevonden worden, kunnen veel baat hebben bij voeding die op deze bijzonderheden aansluit. De Total Bite specials ‘turkey & potato’ en ‘fish & rice’ zijn uitermate geschikt voor honden met een gevoelig maag- darmstelsel.
 

Total Bite

Voedingsadvies

0800 - 868252483
Geeft doorgaans antwoord binnen een uur.

Ons Voorstel

Deze Total Bite producten sluiten perfect aan bij de bijzonderheid van jouw huisdier.
externalId=totalbite-problem-detail-3.1.3&filter[active]=1&filter[category]=Hond

Ook als je maatje net iets anders is,

vind je bij ons de juiste voeding.

Een optimale conditie is de basis voor een goede algehele gezondheid. Wanneer jouw huisdier gezondheidsproblemen ondervindt kunnen er specifieke voedingsbehoeften ontstaan om deze optimale conditie te kunnen behouden. Wat maakt jouw huisdier zo bijzonder? Maak een keuze en vind de Total Bite producten die speciaal zijn afgestemd op de specifieke behoefte jouw hond, kat, konijn of cavia.