EK actie! Ontvang bij elke aankoop op Total Bite een gratis EK-armbandje!

Huidproblemen bij honden

Huidproblemen bij de hond kunnen erg vervelend zijn. Je hond kan er veel last van krijgen en het achterhalen van de oorzaak is meestal nog best lastig. Huidproblemen worden vaak ook pas ontdekt op het moment dat de hond ongemakken ervaart of wanneer er kale of aangedane plekken zichtbaar worden. Bij honden met een korte vacht zullen huidproblemen natuurlijk eerder opvallen dan bij honden met een lange vacht. Over het algemeen zijn huidproblemen bij de hond te herkennen aan klachten zoals veel krabben en bijten door de jeuk. Overmatig likken en wassen, maar ook het schudden van de oren wordt ook veel gezien bij honden met huidproblemen. Naast aan het gedrag van de hond kun je aan de huid zelf soms ook duidelijke veranderingen zien. Verkleuring van de vacht of huid, huidschilfers, een doffe vacht, haaruitval, roodheid, bultjes, wondjes en korstjes kunnen allemaal tekenen van huidproblemen zijn. 

Om de juiste behandeling te kunnen starten zul je moeten achterhalen waar de huidproblemen door veroorzaakt worden. Veel voorkomende oorzaken zijn een voedselallergie of -intolerantie, parasieten zoals vlooien, teken of bepaalde mijten (vaak gecombineerd met een allergie voor deze parasieten), atopie (atopische dermatitis), hormonale invloed of een schimmelinfectie. Wanneer jouw hond huidproblemen heeft is het belangrijk om samen met de dierenarts de behandeling te bepalen. Overstappen naar een andere voeding kan hierbij nodig zijn. Zowel de Total Bite Specials als de Total Bite Fresh ‘lamb’ en Fresh ‘salmon’, zijn uitermate geschikt als dagelijkse voeding voor honden met huidproblemen. De voeding is speciaal samengesteld om de gevoelige huid in gezonde conditie te houden. 
 

Total Bite

Voedingsadvies

0800 - 868252483
Geeft doorgaans antwoord binnen een uur.

Ons Voorstel

Deze Total Bite producten sluiten perfect aan bij de bijzonderheid van jouw huisdier.
externalId=totalbite-problem-detail-3.1.3&filter[active]=1&filter[category]=Hond

Ook als je maatje net iets anders is,

vind je bij ons de juiste voeding.

Een optimale conditie is de basis voor een goede algehele gezondheid. Wanneer jouw huisdier gezondheidsproblemen ondervindt kunnen er specifieke voedingsbehoeften ontstaan om deze optimale conditie te kunnen behouden. Wat maakt jouw huisdier zo bijzonder? Maak een keuze en vind de Total Bite producten die speciaal zijn afgestemd op de specifieke behoefte jouw hond, kat, konijn of cavia.