EK actie! Ontvang bij elke aankoop op Total Bite een gratis EK-armbandje!

Stijve en stramme botten bij honden

Wanneer je merkt dat jouw hond moeilijker opstaat, minder vaak spontaan beweegt en wellicht ook tijdens het bewegen veel moeite lijkt te hebben kan je hond last van stijve en stramme botten hebben. Niet alleen oudere honden kunnen hiermee te maken krijgen, ook jonge honden zijn gevoelig voor stijve en stramme botten. Veel verschillende factoren kunnen een rol spelen bij klachten aan de spieren, pezen, gewrichten en botten van een hond. Naast ouderdom en erfelijke aandoeningen vormt overgewicht een risico. Overgewicht vergroot de kans op slijtage van de gewrichten en overbelasting van spieren. Honden bewegen door een goede samenwerking tussen de botten, spieren en gewrichten. De spieren worden aangestuurd door signalen vanuit de hersenen en de zenuwen. Bij bepaalde aandoeningen aan de gewrichten zijn sterke spieren extra belangrijk om de gewrichten te kunnen ontlasten. Voeding kan hier een belangrijke ondersteunende rol in spelen.

Door je hond extra in deze behoefte te voorzien stimuleer je de groei van spiervezels en zorg je ervoor dat er meer energie vrij zal komen in de spiercellen. Dit is noodzakelijk voor het optimaal functioneren van de spieren van een hond. Door daarnaast op de juiste manier in de juiste hoeveelheid met je hond te bewegen zorg je ervoor dat de spieren goed getraind en ontwikkeld zullen zijn. Dit hebben ze nodig om het skelet van je hond te ondersteunen tijdens de dagelijkse bewegingen. Een goede balans tussen voeding, beweging en rust zal de spieren van je hond zoveel mogelijk in optimale conditie weten te houden. De Total Bite special ‘fish & rice’, de Total Bite Fresh ‘salmon’, maar ook de Total Bite Light/Senior zijn uitermate geschikt om jouw hond in deze dagelijkse voedingsbehoefte te voorzien en de spieren van je hond gezond te houden.

Total Bite

Voedingsadvies

0800 - 868252483
Geeft doorgaans antwoord binnen een uur.

Ons Voorstel

Deze Total Bite producten sluiten perfect aan bij de bijzonderheid van jouw huisdier.
4a3e0a93-68a5-485f-84b1-b2aeda0d398f,ee7a4b92-34a5-4210-b412-147cdb39045e,36aa60ef-819d-469d-86be-aaf24dd07374

Ook als je maatje net iets anders is,

vind je bij ons de juiste voeding.

Een optimale conditie is de basis voor een goede algehele gezondheid. Wanneer jouw huisdier gezondheidsproblemen ondervindt kunnen er specifieke voedingsbehoeften ontstaan om deze optimale conditie te kunnen behouden. Wat maakt jouw huisdier zo bijzonder? Maak een keuze en vind de Total Bite producten die speciaal zijn afgestemd op de specifieke behoefte jouw hond, kat, konijn of cavia.