EK actie! Ontvang bij elke aankoop op Total Bite een gratis EK-armbandje!

Stijve spieren bij honden

Het lichaam van de gemiddelde hond bestaat voor zo’n 40% uit spieren. Het is dan ook niet zo gek dat je hond wel eens last van spierpijn of stijve spieren heeft. Je hond kan last van stijve spieren hebben tijdens of vlak na inspanning. Deze spierpijn wordt veroorzaakt door een teveel aan melkzuur in de spieren die de zenuwuiteinden teveel prikkelen. Melkzuur is een afvalstof die ontstaat bij het maken van energie uit glucose en wordt afgebroken in de lever. Wanneer er teveel melkzuur wordt geproduceerd dan dat de lever kan afbreken, hoopt het melkzuur teveel op in de spieren. Er treedt vervolgens verzuring op waardoor je hond last van kramp in de spieren krijgt. Het is ook mogelijk dat je hond last van stijve spieren heeft terwijl de inspanning al even geleden heeft plaatsgevonden. Deze spierpijn wordt veroorzaakt doordat er kleine scheurtjes in de spiervezels zijn ontstaan. De spieren zullen dan pijn doen en minder belastbaar zijn. Om deze scheurtjes te doen herstellen is een goede dagelijkse voeding essentieel. 

Door je hond extra in deze behoefte te voorzien stimuleer je de groei van spiervezels en zorg je ervoor dat er meer energie vrij zal komen in de spiercellen. Dit is noodzakelijk voor het optimaal functioneren van de spieren van een hond. Door daarnaast op de juiste manier in de juiste hoeveelheid met je hond te bewegen zorg je ervoor dat de spieren goed getraind en ontwikkeld zullen zijn. Dit hebben ze nodig om het skelet van je hond te ondersteunen tijdens de dagelijkse bewegingen. Een goede balans tussen voeding, beweging en rust zal de spieren van je hond zoveel mogelijk in optimale conditie weten te houden. De Total Bite special ‘fish & rice’, de Total Bite Fresh ‘salmon’, maar ook de Total Bite Light/Senior zijn uitermate geschikt om jouw hond in deze dagelijkse voedingsbehoefte te voorzien en de spieren van je hond gezond te houden. 
 

Total Bite

Voedingsadvies

0800 - 868252483
Geeft doorgaans antwoord binnen een uur.

Ons Voorstel

Deze Total Bite producten sluiten perfect aan bij de bijzonderheid van jouw huisdier.
externalId=totalbite-problem-detail-3.1.3&filter[active]=1&filter[category]=Hond

Ook als je maatje net iets anders is,

vind je bij ons de juiste voeding.

Een optimale conditie is de basis voor een goede algehele gezondheid. Wanneer jouw huisdier gezondheidsproblemen ondervindt kunnen er specifieke voedingsbehoeften ontstaan om deze optimale conditie te kunnen behouden. Wat maakt jouw huisdier zo bijzonder? Maak een keuze en vind de Total Bite producten die speciaal zijn afgestemd op de specifieke behoefte jouw hond, kat, konijn of cavia.